18 de juny 2008

L'Excelentíssima Es Confesa


Secció Local.

L'Excelentíssima analitza en exclusiva per a L'eScLaFiT el seu primer any de mandat des del dia gloriós de la Victòria


Fem, Hospital i Trenet

En setembre de 2007, el Tribunal de Chustisia de la Constitució Suprema va decidir que la taxa de residus urbans i reciclatges diversos, és dir, l'impost revolucionari del fem, era inconstitucional, des de l'Achuntament vàrem decidir tornar les bosses del fem a casa de cada conciutadà i conciutadana. Moltes persones ens han donat les gràcies per la possibilitat de tornar a conviure en aquelles bosses que pensaven perdudes, encara que ara, l'ESPECTRE (Entitat Social Per a Exigir el Cobrament de la Taxa de REsidus) ha aprovat que estes bosses han de tornar a eixir de les cases dels nostres conciutadans. Per això, hem decidit, que les acollirem a l'Achuntament, de manera que tots els habitants del nostre poble podran visitar les seues bosses de fem quan ho desitgen.

En quant al millor Hospital de l'Horta Sud Oest tenim clara l'ubicació pero encara no podem desvelar res, perque primer ho hem de comunicar a la pròpia ubicació, no siga cosa que s'ho agarre malament. Pero de lo que no cap, cap dupte, és que complirem la promesa feta junt a la Conselleria d'Hospitals per a Tots i Altres Promeses Electorals de construir este centre hospitalari. En este sentit hem de donar les gràcies a totes les persones conciensiades que estan participant en la financiació d'esta important obra, comprant el seu Segell del Plan Sur Hospital que fa uns mesos posàrem en marxa perque sense la seua impagable achuda, resultaria impossible.

Del soterrament del trenet només queda l'últim tràmit que consistix en l'autorització de l'orgue chestor del cementeri, perque com tots sabem, per a poder fer un soterrament en el nostre poble cal tindre esta autorització.

El Shenillé, el Pont i la Torre

Gràcies al treball sense comparança d'este nou rèchim de govern de l'Achuntament, hem aconseguit la colaboració de diferents institucions. Des de la Funció Europea ens enviaran fons econòmics per a millorar el Shenillé, un barri del nostre poble que els de l'antic rèchim tenien oblidat per complet.

La Disfrutació Valensiana està circellant una pinta (o peineta) de valensiana, com no podia ser d'una altra manera, entre vora i vora del barranc per a que tots els treballadors del polígon puguen admirar este nou símbol per al nostre poble.

I parlant de símbols, des de la Cheneralità Valensiana colaboraràn en la recuperació del símbol principal del nostre poble, la Torre que pel pas del temps, el cutis el té la pobra per a més que un apanyet.

Seguretat, kultura i educasió

Una cosa que tenen clar els nostres conciutadans i conciutadanes és que la seguretat ha millorat des de que s'instaurà el nou rèchim de govern. Hem creat la PMM (Policia de Mobilitat Munisipal) i la BAF (Brigada Anti Fallera). La primera es desplaça en un santi-amen al lloc on siga necessari, mentres que la segona, com el seu propi nom indica, actua per a evitar les molèsties que ocassionen els fallers a la nostra població. Estarem tots d'acort en que acabant amb estes molèsties falleres actuem contra un important focus de malestar veïnal.

En el món kultural hem multiplicat les propostes anteriors, cosa que tampoc era molt difícil pel desficasi de l'antic rèchim, encara que m'agradaria destacar per exemple el recolzament a una tradició tan nostra com el cant d'estil aflamencat, aixina com també el precaució davant la nostra llengua amb el foment de l'Oficina d'Us i Prevenció del Valencià.

Dòna, Ergonomia i Modernització

Mentres el ministeri i ministèria d'igualdat i nodaigual lo únic que oferix és propaganda i propagando, des de l'Achuntament hem impulsat una autèntica política de defensa de la dòna. En este sentit, com tots els conciutadans i conciutadanes coneixen estem construint en este moment la Llar de la Dòna per a que totes les dònes del nostre poble troben el seu lloc en la seua llar. La calceta, el punt de cadeneta, cuina tradisional i "corte y confección" seran asignatures obligades en esta llar munisipal.

Per altra banda hem treballat en l'ergonomia del mobiliari urbà munisipal. En este sentit estem molt orgullosos dels nous contenidors, que com tots els habitants del nostre poble han pogut comprovar, són molt fàcils d'obrir, ho fan sense cap esforç, mentres que quasi no cal ni tirar la bossa del fem perque pràcticament és com si se la xuplara.

I per últim, des del primer minut de la presa de posessió d'este nou rèchim de govern, estem obsessionats per modernitzar la nostra població. Per això, al sendemà de començar a governar ordení la confecció d'una inigualable pàgina uep munisipal en la que es poden fer tots els tràmits que necessitem en la vida quotidiana. Pero per si això era poc, dins de poc anem a repartir a cada habitant del nostre poble, un güesebé d'estos moderns, per a que cadascú l'utilitze segons les seus prioritats i coneiximents.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sólo me referiré al tema Xenillet: desde los tiempos de Marín, el PSOE vio en las personas de etnia gitana y otras de baja condición social y/o cultural, un vivero de votos. Y bien que lo aprovecharon.
Sin embargo, dejaron que el Xenillet se degradara y no hicieron nada por evitarlo (excepto entrar a saco a derribar chabolas).
Los sucesivos alcaldes solo han pisado Xenillet para hacerse la foto electoral y seguir prometiendo unas mejoras fantasma.
Si algo se hace ahora, bienvenido sea.

L'eScLaFiT ha dit...

Des de L'eScLaFiT és un honor que participe en el nostre diari un personatge de fa molt de temps d'una galaxia molt, molt llunyana com és R2D2.

Ara segurament l'hipervelocitat del viatge interestelar li ha fet confondre el Shenillé amb allò del Xenillet. En tot cas, infinides gràcies per la seua participació i esperem que continue visitant-nos asiduament.

Anònim ha dit...

Disculpe usted, Don Esclafit, pero el viaje interestelar no me ha permitido asimilar del todo el idioma esclafiteriano. Pero una vez aterrizado en estas generosas tierras torrentinas, prometo ponerme a la altura de las circunstancias. Gracias por la bienvenida, nos seguiremos viendo.