02 de setembre 2009

Un cubertor per a la Torre

Secció Local

Ganivet de premsa de l'Achuntament

Com no podia ser d'una altra manera, el nostre Achuntament s'ha posat mans a la faena per a que la Torre, el nostre símbol més important com a poble, no passe fred esta tardor/hivern i d'esta manera no agafe alguna malaltia que la perjudique i més després de lo que ens ha costat l'operació estètica per a que parega més jove que mai. I no s'ha trobat millor solució que posar-li als peus un gran cobertor de color gris per a que no trenque la línea cromàtica del nostre símbol principal.

En la confecció d'este cobertor s'han seguit totes les recomanacions de la Consergeria de Kultura, Pedres i Jaciments per tal de respectar al màxim el nostre monument, sense deixar l'oportunitat de posar-lo en valor. Per això, el teixit elegit s'ha elaborat a mà als telars artesanals de la població de Morrella amb llana d'ovella de la raça autòctona del Menestral, d'ahí el seu color gris formigó tan característic.

Com ha manifestat l'Excelentíssima, "quan acaben els treballs de posar el cobertor, els nostres conciutadans i conciutadanes podran comprovar com a la nostra Torre ja no se li banyaran més els peus i no patirà la fredor de l'hivern gràcies al cobertor artesanal que des de l'Achuntament li hem fabricat. En tot cas, i per a asegurar una temperatura constant de 24º, com recomanen els experts de la Consergeria, que és la que mana en este assumpte i a la que li fem cas perque són els que saben de la qüestió, anem a instalar uns radiadors gegants al seu voltant per a crear el microclima necessari per a la seua conservació a la temperatura indicada."

Per últim, l'Excelentíssima no ha volgut deixar passar l'oportunitat per a recordar que "esta recuperació de la Torre, el nostre símbol més popular, no havera segut possible sense el seu equip de govern, perque estes coses no passaven abans."

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vull donar l'enhorabona a l'hiperealitat perque no existeix una dimensió millor per explicar el que ha pasat amb el fossat de la Torre! La Consergeria i la Excelentisima, tenen familiars de Morella que van a teixir el cobertor amb llana de les millors dovelles i al millor preu! Estic segur que EMR, Empresa del MenestRal, fara que el cobertor copentisca amb el de la nostra volguda xeperudeta i la Torre no tinga fred als peus a l'hivern. Esperem que quan s'acave el Nou Mercat se li lleve el cobertor per a sempre.

L'eScLaFiT ha dit...

Des del Consell de Redaqsió de L'eScLaFiT volem donar-li les gràcies estimat anònim per l'enhorabona, per la seua lectura i per les aportacions que a realitzat per a ampliar la noticia.

Al mateix temps hem de confesar-li que des de la nostra humil situació ens aborrona la categoria que lectors com vosté ens atorguen de denuncia de diverses situacions de l'hiperrealitat.