03 de setembre 2009

Trages De Neopré Per A Les Facheres Mallors

Secció Local

Ganivet de premsa de la Replatachunta

Davant l'alarma social generada al nostre poble en donar-se a conéixer les proves selectives i concurs oposició per a ser la pròxima Fachera Mallor i/o membre de la seua Cort d'Honor els representants de la Replatachunta Fachera volem manifestar que estes proves no se separen ni un gram de la tradició pròpia de les nostres festes. Les proves consistixen bàsicament en una justa medieval als peus de la Torre, una prova de triathlon pel camí del facheret, una escalada al Pedat sense oxigen artificial i una jornada de barranquisme (en un dels barrancs que rodeja la nostra població). Si és cert que representen una actualització de les habituals festa pijama, pasareles amunt i avall i proves de somriures i rialles no forçades mentres es saluda amb la mà, pero com es pot comprovar són totalment respectuoses amb les tradicions locals.

En tot cas, també volem eixir al pas dels típics comentaris per part de desconeixedors de la nostra festa que marmolegen sempre que si la bossa sona la fachera és bona. En este sentit, manifestem que la Replatachunta Fachera amb el recolzament de l'Achuntament sense el que seria impossible dur endavant esta innovació tradicional, va a costejar per complet les despeses en indumentària que les facheres hagen de fer per este nou plantejament de la festa.

En concret, hem preparat una pinta especial que cobrix tot el cap com la que ilustra esta nota de premsa, uns corpinyos de neopré per a que la humitat no els amere el ossos, unes faldes de camuflatge pero brodades amb fil d'or per a que estiguen ocultes pero al mateix temps siguen lluidores, unes mantellines amb forro polar per a que l'aire dels barrancs no els moleste, uns devantals reversibles i unes sabates impermeables, per això sí, amb el seu pompó i tot.

És més, i per acallar altres comentaris malintencionats, les senyoretes que superen estes proves selectives i concurs oposició per a ser Fachera Mallor i/o membre de la Cort d'Honor estaran tan preparades per a la vida moderna que sinó són facheres podran optar a diferents llocs d'ocupació, i tal i com estan les coses per culpa de la crisis en la que ens ha clavat el president Petacé no és per a ser menyspreat.