10 de juliol 2008

La Cavalcada Fachera, Més Fachera Que Mai



Secció Local. Festes, Falles i Fires


Ganivet de premsa de la Replatachunta Fachera


Sempre oberts a la participació a les festes del nostre poble, des de la Replatachunta Fachera, anem a colaborar en la cavalcada de festes, com estem fent des de tota-la-vida. De tots és sabut que el món de les falles és guardià de les tradicions més arrelades, encara que enguany voliem introduir un xicotet canvi relacionat en l'época de l'any en la que estem. De manera que els assistents a la cavalcada podran observar com les facheres mallors de cada comissió aniran menjant-se un polo de diferents sabors segons la secció de cada comissió.


L'entusiasme que ha creat la proposta del polo entre el grup de facheres mallors ha sigut tal, que han decidit colaborar al màxim en esta proposta, aportant la seua indumentària apropiada per a este event, i tenint en conte que aniran tastant el polo han trobat en els manuals d'indumentària un trage adient a les circumstàncies. Es tracta del que podem observar a la fotografia que hem extret del llibre "Traches de fachera des del segle I abans de Crist, fins als nostres dies" de la reconeguda modista, Maria Bicstòria Miceras.

Es tracta, com es pot observar, de dos típiques valencianes ataviades i preparades per a menjar-se un polo en el nort de l'horta. Per a acompanyar a esta important troballa indumentarística, la Replatachunta ha llogat unes carrosses com les que ilustren esta nota de premsa i que ens aplegaran des de la comarca de l'Alt Vinalopolo.



1 comentari:

Eco Taronja ha dit...

digues que si, amb humor l'esclafit sempre va millor