04 de gener 2008

Carta a ses Magestats





(Ganivet de premsa de l'Achuntament)

Si l'antic règim del govern municipal es va caracteritzar per l'abandonament de les tradicions pròpies del nostre poble, el nou règim és tot lo contrari, i amb la voluntat de recuperar una tradició més, a continuació vos transcrivim la Carta als Reixos d'Orient de l'Excelentíssima.

Estimades Magestats, en primer lloc donar-vos les gràcies per dur-me el regal que ningú no podia ni emsomniar, fer-me excelentíssima del meu poble ¡Quina sorpresa per a tots! Espere fer un bon us d'este regal. Pero ara ja estem en el 2008 i toca formular més peticions esperant que pugau complaure-les totes.

Per al Rechidor de Manteniment de la Via Pública, Parcs i Chardins i Ocupacions Diverses demane una caixa de puros, gomina i unes tissores esporgadores.

Per al Rechidor de Deports, Oci o No, Falles, Fires i Festes, demane una grua per a muntar la falla municipal, una manta morellana, una bici de carreres i una Chunta Local Fachera nova, que la vella es va trencar.

Per al Rechidor d'Agricultura, Mich Ambient i part de l'Atre, demane un traductor simultani, una recalificació d'algun terreny en que es puga plantar llavor, i un replegador de fem de barranc

Per a la Rechidora d'Informació, Règim intern i Recolocacions, demane un programa de nòmines, que el gat li torne la llengua, un trage chaqueta i un dit per a senyalar la porta d'eixida.

Per al Rechidor de Seguretat Ciutadana, Policia de Mobilitat Municipal i Brigada AntiFallera, demane un rellotge per a controlar el temps d'obertura dels molestos casals i carpes, un joc de Fallerímetres, eixos aparells per a mesurar el grau de fallerisme a la sanc i evitar esta malaltia, un escalextric per a ordenar el trànsit des del despaig de l'Achuntament, i un kit de bomber per a apagar flames, flamerades i flametes.

Per a la Rechidora de Sanitat, Malalties tropicals i Secció Femenina, demane una primera pedra del futur major hospital comarcal de l'Horta Sud-Oest i de la Casa de la Secció Femenina, un sostre nou per al centre de salut mental, que l'anterior encara està convalecient de la caiguda, i una barbie enfermera.

Per a la Rechidora d'Educació, Chuventut i Chulivert, demane una colecció de llibres en valencià, una guitarra per als focs de campament, el cançoner popular amb el acorts per a guitarra, una panyoleta, i una guia de senderisme de Comunitat de Veins Valenciana.

Per al Rechidor de Kultura, Prevenció del Valencià i Altres Dogmes de Fe, demane un llibre del Cant d'Estil Aflamencat, eixa tradició tan nostra; unes entrades per al musical Hoy No Me Puedo Levantar; el DVD de la mítica película d'Almidobar "Perqué li diuen kultura quan volen dir falles" i una agenda d'eixes que tenen pensaments per a tots els dies de l'any.

Per al Rechidor d'Urbanisme, Racholes i Recalificacions Diverses, demane un pam de terra lliure per a fer un pai, un exin castillos, i el joc Magia Borràs versió monopoly per a convertir vivendes de renda lliure en VPO (almenys que siguen 5 o Mil)

Per a la Rechidora de Solidaritat, Fe , Esperança i Caritat, demane altra ocupació, perque ho fem tan bé que no hi ha cap problema al nostre poble que haja d'atendre.

Per al Rechidor de Foment Econòmic, Mercadets i Botigues d'Euro, demane algun comerciant que s'apunte a fer el curset de la pàgina uep, uns pots de pintura blava d'exteriors (ja m'enteneu perqué), un cinexin, i una cafetera per al Toll.

Per al Rechidor d'Economia, Alfarrassos i Taxametres, demane una calculadora màgica que multiplique els euros de les arques municipals, un frac, un talonari de rebuts, i el manual d'autoajuda "Com pujar les taxes municipals i que parega que baixen."

I per a mi, no demane molt, unes calces, una reproducció en miniatura d'un camió del fem, una carpa amb calefacció, una màquina d'escriure discursos, pregons, sermons i teràpies de grup; i l'aparell aquell dels Men in Black per a esborrar els recorts de la memòria (per si un cas)

Res més per la meua part, sinó donar-vos les gràcies novament pel compliment de les demandes i desitjar-vos que vos trobeu a gust en la cavalcada que vos hem preparat en el poble.