27 de novembre 2007

Habemus Cardinalem




(De fonts romanes)

Carissimi Fratele:

Il Consiglio di Redazione de L'eScLaFiT hem acabato d'arribare di Roma, la città eterna in eternum per secula seculorum, on hem anare per a assistire al nomenament del nuovo cardelanem valentini, Agustino Garcia-Casco. Com tutti il mondo sap, tutti il camins arriben a Roma, pero de tornare ningú no parla, i hem de confesare (mai millor dixit) que no trovàbem il camí de tornada, per çò questa retardanza en la nostra arribada.

Queste no ha estato l'únic entrebanchi. Precissament pels banchi i les cadiri han vingut il problemi perque ni l'afamada diplomàcia vaticana, ni l'ambaixada espagnola, ni il conselleri de la Cheneralità Valentina han trobat la manera de repartire els puestos entre els representants de les diferents administrazioni que volien assistire a l'esdevenimento.

A la dreta de il novo cardinalem volien assentar-se tutti, la vicepresidenta De la Pega (Que semblava la Padrina tuta di nero), il president de la Cheneralità Francesco Cams i Bancaixes i l'Excelentíssima Na Frita Palmerà, pero a la sinistra ningú no volia (Ma questo perqué serà?). Aixina que en el mateix Cuore de la Cristiandà, s'ha montat un canyareto de Pare i Signore Mio.

Grazie a l'intersezione de Maria Santíssima i tutti il santi di Deo, la sang no ha arribato al Tevere, i la Sua Santità, il Papa, ha nomenato Cardinalem al nostro arquebisbe Garcia-Casco, ancora que senza la presència de il President de la Cheneralità que estava castigat cara a la paret de Sant Pietro per no volere assentar-se a la sua cadire quan tocava.

Nihil Obstat. Amen.