23 de novembre 2007

Després de les Ranes toca la Torre




(Ganivet de premsa de l'Achuntament)

Després de la recuperació de la Font de les Ranes per al deleite popular, el nou règim que governa l'Achuntament des del passat maig, vol mamprendre-la amb el símbol per excelència del poble: La Torre.

En este sentit, el rechidor d'Urbanisme i Rajoles va presentar ahir, durant la jornada inaugural de la Fira Ubre Esunrollo, el macroprojecte de recuperació de La Torre i regeneració del seu entorn. Este projecte consistix bàsicament en fer-li recuperar a la Torre el seu porche tradicional pero naturalment adaptat als nostres dies, per tant, passem dels antics comerços a un centre comercial modern que contraste bé amb La Torre per a resaltar el seu historicisme.

Però això no és tot, al costat de La Torre, construirem un edifici més alt, on es trobarà el Mercat i un espai sociocultural per a les que dònes facen calceta, els güelos juguen al truc i Rosita Amores tinga el lloc que es mereix per a interpretar les seues conegudes cançons.

Després de la regeneració integral de l'entorn de La Torre, el lloc quedarà molt bonico i molt fí per a les festes patronals i es convertirà en el marc incomparable que tot el poble estava desitjant per a les festes de Moros i Cristians quedant radicalment prohibides qualsevol activitat fallera en 100 metres al voltant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

De totes formes, vull fer una apreciació fonamental, per a fer tot el que diuen s'ha de demanar permís al veritable Amo i Senyor de la Torre, que dissortadament no son els Hospitalaris, si no Hisenda, Hisenda som tots!. Ja que quan la ficarem en els papers oficials de la Filà com a nostra, vingue la sinyora Hisenda i ens reclamà els rebuts de contribució de 750 anys, que evidentment no poguerem apoquinar. La vida és molt dura i Hisenda més encara.

L'eScLaFiT ha dit...

Senyor xicotiu, gràcies per la seua apreciació fonamental. Seguirem esta línea d'investigació.

Anònim ha dit...

es més no a soles quasevol activitat fallera en 100m, si no que el rechidor del cul-sutura, vol aprobar una llei per poder paralitzar quasevol activitat del món faller pel proper any, per a que la excelentíssima, puga passejar per totes les profesons de passió. I si Hisenda som tots i la Torre es de Hisenda, per qué no em donen la meua part?