10 d’octubre 2007

L'Achuntament recolza el Cant d'Estil Aflamencat



(Ganivet de premsa de l'Achuntament) El rechidor de kultura i altres dogmes de fe, ha presentat l'ambiciós programa de recolzament al Cant d'Estil Aflamencat, que dins de la prioritat de defensa de les tradicions pròpies, du avant el nou règim amb molt de gust. Les actuacions tindran lloc al marc incomparable de l'Auditorium i serviràn per a potenciar esta expressió kultural tan arrelada al nostre poble.

Enguany obrim les actuacions amb Tonet Transvasaments i el seu espectacle de ballet "De l'ú al dotze cobre el PER", per a passar a tocar totes les vares del nostre cant. La xiqueta de Dos Hermanas interpretarà els seus temes de fusió "A la d'ú i el dos", la Colla Flamenca d'Hispalis ens deleitarà amb el seu repertori de chotes andalusís, mentres que el grup Al Taller reinterpretaràn el Cant d'Estil Flamenc des del seu estil més contemporani incloguent les seues cançons més conegudes "El pas dels temporers" i "Tio bastón" .

La cloenda del festival tindrà el sagell del teatre, per a unir estes dos expressions de la nostra kultura, amb el grup de teatre de l'Associació Rociera Aires de Levante que interpretarà el típic sainet d'Escalante: "La casa de Bernarda l'Albà"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El surrealisme lingüistic del nostre Pais fa que no puga saber ben bé si les teues faltes ortogràfique són irònia o convicció, però tire per la primera hipòtesi amb el clar risc d´equivocar-me. Ho dic perque, en l´altre cas, no m´haguera dignat a escriure.

Bé doncs la questió és el contingut del teu article. Si els peperos tingueren la idea de fer una paròdia del que ells consideren "Nacionalismo excluyente y provinciano" només els caldria copiar el teu post. Realment només coneixes de la cultura valenciana "l´ú i el dos" i els sainets d´Escalante? Estàs segur que vols eixos espectacles al nostre Auditori? Als que passarem la nostra infància com a fallers als vuitanta, ja estem un poc saturats de tot això, preferim vore com s´ho monten a altres cultures germanes( sí els que malauradament encara necessiten el PER per a refer-se de la economia caciquil) i així de pas eixamplem els nostres horitzons i deixem còrrer un poc d´aire fresc que tan bona falta ens fa als valencians.

L'eScLaFiT ha dit...

Estimat anònim d'este nostre Pais, em quede amb una paraula del teu comentari: paròdia. Perque paròdia és un sinònim de la capçalera de L'eScLaFiT, diari sensacionaliste i macarrònic, i en eixe contexte hem d'emmarcar les seues noticies.

En tot cas, també volia ratificar que els membres de la redacció de L'eScLaFiT tenen un coneiximent de la cultura valenciana mínim, sinó no escriurien les coses que escriuen.

Gràcies per la teua consideració