11 d’octubre 2007

Els presidents tots a una veu



(De fonts ben informades) A la redacció de L'eScLaFiT ens arriba la veu dels presidents que s'han alçat contra la voluntat impositiva de l'Achuntament de voler cobrar a les falles inclós per respirar dins dels casals. El Comité Assembleari de Presidents (CAP) va decidir presentar davant el rechidor de falles i destarifos semblants, una proposta de resolució per a acabar amb la taxa per ocupació de la via pública aprovada pel nou règim dins de la seua política de recolzament a les tradicions del poble. És més, dins d'este esperit miraculós i revolucionari, el CAP no aprovà la doble militància com a mèrit per a ser membre de la Platachunta.

Este moviment assembleari va deixar bocabadat al rechidor que només va alcançar a respondre com ho han fet tots els rechidors "vos promet que ho mirarem" (Que Santa Llúcia li conserve la vista perque es fartarà de mirar el paper). El bifaller, que a l'hora de redactar esta crònica encara es troba esperant en la quinta planta a vore si el CAP canvia d'opinió, va declarar que evolucionaria durant els pròxims dies a monofaller per a evitar problemes i tornar a intentar-ho. Per la seua banda el Secretari en Cap i Tresorer General era el més afectat per esta inesperada reacció dels presidents, i no podia articular paraula.

Després del Comité Assembleari de Presidents, arribà el torn de la Platachunta, i el seu Secretari en Cap, una volta recuperat l'alé, i per a demostrar al representant del nou règim que el món faller està amb ells va anunciar que, seguint les ordens del President Nacional del PePeT, el pròxim diumenge, durant l'homenatge a les Facheres Mallors de la Región de Levante, totes les facheres desfilarien marcialment, als sons de les bandes uniformades de cornestes i tambors i lluint la banda rojigualda com a testimoni patriòtic. Cosa que ell mateix en persona s'encarregaria de fer complir