05 d’octubre 2007

La taxa que millorarà les falles



(Ganivet de premsa de l'Achuntament) Dins del nostre projecte de potenciació i millora de les festes falleres, el nou règim que governa l'Achuntament per la gràcia dels vots, ha decidit donar-les un impuls definitiu i ha aprovat cobrar una taxa per ocupació de la vida pública a les comissions falleres. Esta taxa engrandirà les festes tradicionals falleres convertint-les en més populars i obertes per a que siguen de veres, eixes festes de llum, color i alegria com manifestà, no fal molt, la nostra Excelentíssima.


A les ordenances aprovades es pot consultar l'abast d'esta mesura, i els diferents tipus impositius que regiràn a partir de hui. Pero podem avançar que cobrirà totes les activitats de les falles, les carpes instalades als carrers; els esmorzars, dinars i sopars populars, els passacarrers, les despertaes, les mascletaes, i per suposat, el Trasllat i l'Ofrena de la Mare de Déu; res quedarà lliure d'esta taxa que promourà la festa per tot arreu.


A tal efecte, l'Excelentíssima s'ha mostrat molt orgullosa i contenta per "contribuir d'esta manera inigualable i, com ningú no ho havia fet abans, a l'engrandiment i enaltiment de les falles del nostre poble." També volgué puntualitzar que "els fallers han d'estar contents i agraïts perque esta mesura no més els afecta a ells, altres festes com els Moros i Cristians estan exentes, donades que no necessiten de cap espenta per part d'este Achuntament."