07 de maig 2009

Plurilingüísticespialidós


Secció Comunitat

Ganivet de premsa de la Cheneralità

Aprofitant que està obert del termini de l'instànsia per a l'obtensió de la plaça escolar per al pròxim curs, des de la Consergeria d'Educasió, s'ha volgut anunciar els revolusionaris canvis que tindràn lloc en l'horari lectiu que s'encetarà després de les vacanses d'estiu.

Com ha indicat el propi consergee, Fondemor, la major preocupasió del Consell de la Cheneralità són les llengües i que els alumnes de la Comunitat coneguen totes les possibles, prioritzant naturalment la nostra llengua anglesa, com no podia ser d'una altra manera, donat el seu arrelament popular i també per respectar la nostra cultura pròpia. Per això, tots els matins, de dilluns a divendres estaran ocupats pel coneiximent i perfeqsionament de la nostra llengua anglesa.

Les vesprades dels dilluns, s'ocuparan amb l'ensenyament de la llengua ejpañola, signe identitari de la nostra nasió i segona (o tercera mai ens aclarim) llengua més parlada del món.

Les vesprades dels dimarts donaran pas al xinés, per a que els alumnes puguen conéixer totes les variants d'esta parla emergent al món, fonamentalment el xinés mandarina i el xinés del cantó, per la seua obvia relació amb la nostra Comunitat.

Les vesprades dels dimecres estaran dedicades al romanescu, idioma indefugible per a menejar-se per l'Uropa de l'Est i part de l'extrancher del que és fonamental el seu aprenentatge perque en ell s'efectuen bona part dels tractes internasionals.

A les vesprades dels dijous s'impartiran les classes d'arabesc, que hui en dia el parlen molts dels nostres veïns sense oblidar que la major part dels barrils de petroli s'etiqueten en este idioma, i com que, esta serà la font energètica del futur, donat que no tenim molta idea de fomentar-ne altres, serà bàsic tindre almenys un cert coneiximent d'arabesc.

Per últim, els divendres per la vesprada es dedicaran alternativament a altres llengües uropees minoritàries com el francés, el grec i les llengües germàniques, això sí, amb orde i organització.

A banda de l'horari lectiu, si els alumnes volen i les butxaques dels pares ho aguanten, existiran hores extraescolars dedicades a les llengües mortes o inservibles, com el llatí, les matemàtiques i fins i tot, en un esforç extraordinàri per part d'esta consergeria, del valencià.

Per tant, una oferta plurilingüísticaespialidosa que només serà possible a les aules de la nostra Comunitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

proposta per les extraescolars

http://www.youtube.com/watch?v=SABn0UI5VF8

Fraancisco R