02 de juny 2008

Trobat el Vestit de la Turquesa

Secció Local

Ganivet de premsa de l'Achuntament

Després de dos segles desaparegut, gràcies a les investigacions de la PMM (Policia de Mobilitat Munisipal) ha segut recuperat el trage que la Turquesa de l'Alba hauria de lluir en el conegut llenç que mostra la fotografia.

Com era d'imaginar, la Turquesa de l'Alba no desitjava aparéixer mostrant els seus encants i menys encara en aquella època convulsa, com es pot comprovar en altre llenç de la mateixa temàtica. En este quadre, la noble ejpanyola volia lluir el vestit que havia usat a la seua boda, encara que després dels festejos havia quedat en males condicions.

Segons ens informa l'expert en temes monàrquics i nobiliaris Traime Penyafel, algun servent aprofità l'ocassió per a fer desaparéixer el vestit de boda pero com la Turquesa tenia tant de poder, no va poder colocar-lo al mercat negre. Possiblement va decidir amagar-lo i aixina ha estat fins als nostres dies.

Esta troballa no ha segut una casualitat, la PMM ha actuat a indicacions del nostre rechidor de kultura i altres dogmes de fe, que inspirat precíssament per esta última competència del seu càrrec, va rebre l'inspiració que el vestit podia estar al nostre poble.

No podem donar més dades perque la familia que era dipositària del vestit ha volgut permanéixer en l'anonimat, encara que lo important és que novament este nou rèchim de govern treballa cada dia per augmentar el benestar dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Per últim, assenyalar que el vestit de la Turquesa de l'Alba i altres vestits de boda que han tingut a bé prestar les boutiques i profesionals dels nostre poble, s'exhibiran a l'EMAT (Esplai Munisipal d'Altres Temàtiques) per a gust i plau de tots els visitants.