27 de juny 2008

El Perill Del Castellà


Secció Valenciana. Llengua i literatura.

Ganivet de premsa de la Cheneralitat

En Fransisco Cams i Bancaixes, el nostre molt, honorable i president de la Cheneralità Valensiana, consternat per la situació del castellà en el Cap i Casal i en tot el pais del regne ha anunciat que signarà el manifest de defensa de la llengua hispànica per a que la nostra llengua no es perga definitivament com els animals en extinció.

Pero esta preocupasió va més enllà d'una simple signatura a un paper, i En Fransisco predicarà amb l'exemple i al pròxim consell de consellers aconsellerà que es prenguen una sèrie de mesures paliatives. En primer lloc, demanaràn que totes les películes de Canal Cou siguen en castellà. També que els membres de les forces de seguretat demanen a les persones que s'adrecen a ells en cristià. Que tots els aspirants a un lloc de treball públic complixquen amb el requisit lingüístic del castellà per a accedir a la carrera funcionarial. Que tots els càrrecs orgànics s'expresen en l'ancestral llengua de Cervantes per educació. O que l'assignatura d'educació per a la clavaria es done en anglés per a que els alumnes sapien lo que es perguen per no fer-ho en castellà.

I amb este compromís (no el del BLOG i el d'Esquerra Fundida, sinó el nostre) i amb l'espenta de tots podrem recuperar el castellà en la nostra terra.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I si només ens queda l'ERC (Esquerra Republicana de Caradures) per a defendre-nos anem ben fotuts.