15 d’octubre 2007

Tindrem Facheres Mallors perpètues



(Ganivet de premsa de l'Achuntament) Durant l'homenatge a les Facheres Mallors d'esta, la nostra comunitat, l'Excelentíssima va anunciar una nova mesura de recolzament a la festa de les falles de la nostra localitat. Com ella mateixa va anunciar amb estes paraules plenes d'emoció i profund coneiximent de la festa fallera "Una fachera mallor mai deixa de ser-ho, sempre serà fachera mallor pels segles dels segles, amen." D'esta manera anuncià la creació i pròxima aprovació en plé ordinàri del càrrec de la Fachera Mallor Perpètua, una figura present de facto a totes les comissions i chuntes locals i centrals però que ningú no havia regulat mai abans.

Dins de les ordenances municipals es contemplarà este càrrec de Fachera Mallor Perpètua per a tindre en compte a totes aquelles màximes autoritats falleres de les comissions i del nostre poble sense les que la pròpia festa fallera no existiria. Precissament este apasionament per les regines de les falles va fer que s'abastaren les quotes més altes de valoració en la preparació i discòrrer de l'homenatge que a les Facheres Mallors d'esta, la nostra comunitat, tingué lloc a la nostra població, i que sempre es recordarà per l'anunci de l'Excelentíssima que quedarà gravat als cors de totes elles per sempre.

En altre orde de coses volem donar les gràcies als nostres veïns per secundar masivament la petició del President Nacional del PePeT i ornar les seues balconades amb una proliferació de rojigualdes enfitades d'orgull patriòtic. També volem assenyalar que les facheres mallors que desfilaren únicament amb els colors de la bandera llevantina i els fallers que vestien de bandolers, tractant de ganao o lagarteranos pertanyien a altres chuntes locals que no estaven dins de la nostra jurisdicció, pero lo que aprofitem per a felicitar també al Secretari en Cap i Tresorer General per fer prevaldre la tradició fallera i la simbologia correcta al nostre poble i que no es perga, com en altres localitats malauradament passa, el tipisme local.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Facheres majors.
Me has hecho sonreír un buen rato pecador(a)
;-)

L'eScLaFiT ha dit...

Pecador. Por mi culpa, por mi culpa, por mi santísima culpa, esta part de la redacció és un pecador, l'altra, o altres, ja no sabria dir.