19 de setembre 2007

De Chunta a PlataChunta



Després de tants dies, queda clar que per part de l'Achuntament no han valorat els efectes que la Chunta Local Fallera siga ara la Chunta Dimissionària i per la premsa ens comuniquen que a partir d'un dia sense determinar el màxim òrgan faller entre congresos siga la Platachunta, una macroinfraestructura aspectacular que, en paraules de l'excelentíssima "posarà a les falles de Torrent al lloc que li pertoquen" (quina por em dóna açò)

Bo, el cas, és que la principal conseqüència del recanvi de la Chunta Dimissionària per la Platachunta és que ens haurem d'oblidar d'aquell himne que formava part de les nostres vides, l'entranyable "Chunta, chunta, tachunta, chunta, chunta, tatachuntachun..." (amb la música del gloriós himne nacional ejpañññol) que erossinava els nostres esperits fallers. Definitivament ens quedem orfens per part d'himne.

En tot cas, L'eScLaFiT, sense deixar de plorar tan inesperada pèrdua, vol mirar amb optimisme el nou règim i volem encetar el meló de les propostes per a l'himne de la Platachunta.

La primera proposta és de caire entranyable perque amb la música de la nadala Gatatumba, tumba, tumba podria quedar aixina: "Platachunta, chunta, chunta, platachunta, chunta-ta..."

La segona faria referència a l'esperit religiós dels origens de la festa i els arrels del nou règim i amb la música de la cançò No podemos caminar con hambre bajo el sol de la que desconeguem el titol per clara falta de cultura popular, quedaria: "Platachunta, chunta-ta, tachunta, chunta-taaaaa..."

I com no hi ha dos sense tres, ahí va la tercera, que volem que siga la més fallera, i qué millor que una cançò de Vicente Ramirez que ompli de germanor fallera cada racó del casal (sempre que tinga llicència mediambiental). Aixina que, agarrant la famosa Valencia en fallas, l'himne sonaria: "La Platachuntaaaaa, la platachuuuunta, chunta, chunta..." (I ausaes que tots vinga el plor....)

Falleres, fallers, torrentins, torrentines (sempre havia volgut dir algo aixina) el concurs està obert. En les seues mans està la primera decissió important de la Platachunta, elegir el seu himne. Vixca Torrent i Vixquen les falles