19 de febrer 2009

L'Uropa Contra El Fòc


Secció Uropa

Elaborat per la Redaqsió de L'eScLaFiT agarrant coses d'aci i d'allà

El Parlament Uropeu ha aprovat una nova directiva que va presentar el Consell de Menistres de la Comissió Uropea a instànsies de la Comissària de Mich Ambient i Convivènsia Social replegant una proposta de l'Associació de Tulipaners de l'Uropa Central per la Defensa del Cel sense Fums, basant-se en un estudi de l'Universitat de Gasdang-Estudi Particular pel que demostraven, després d'anys d'investigació, que les fogueres enceses en els carrers fan enlairar-se al cel de manera indefugible, partícules de fum.

En concret la nova directiva uropea pretén prohibir fer paelles en l'àmbit públic per lo que suposa en quant a tindre que fer fòc en els carrers. Només es podrà fer fogueres que tinguen dos branques o menys (això sí, que siguen sintètiques, res de naturals, perque això seria considerat també com un atentat al mich ambient).

En aprovar esta directiva, es posa en perill un dels fets culturals definitoris del poble de la Comunitat, un tret identitari arrelat en la conciència popular, per això, les Associacions de Paellers de tota la Comunitat ja han reaccionat davant la votació del Parlament Uropeu, reclamant a les autoritats de la Comunitat que demanen a Fruseles (la capital uropea) una moratòria mentres ells discutixen si el recurs el fan en castellà segons la RAE, en castellà com escrivia Cervantes, o en castellà sense accents i com parla el poble.

Els representants polítics comunitaris també han reaccionat. El Molt Cristià President de la Cheneralità, Fransisco Cams i Bancaixes ha declarat que "Tot és culpa del govern endimoniat de Petacé per no fer el transvasament de fòc des de les conques excedentàries d'esta matèria primera fonamental per a la paella." El cap de l'oposició, i Secretari Cheneral del PESOÉ de la Comunitat, Jorge Amarte ha indicat que "la culpa és de Cams i Bancaixes per tolerar la construcció de tantes paelles en pro de l'urbanisme salvatge", mentres que Tònica Volta, portaveu del Grup de Compromís pel Pastís Valencià-BLOG-Indicativa del Poble Valencià-Verds (Pantone Encisam)-Verds (Pantone Carxofa), ha manifestat que "això que volen prohibir les elits liberals-conservadores de la vella Uropa és el nostre plat comú a tot el domini gastronòmic i que ella sempre se la menja amb l'esquerra."

Els grups extraparlamentaris també s'han adreçat a la nostra redaqsió per a fer sentir la seua veu. En eixe sentit des de Funció Valenciana han dit que recolzen als paellers que escriguen sense accents perque demostren la seua voluntat de consens. Colisión Valensiana ha deixat clar que esta decissió és cosa dels pancatalanistes uropeus i han anunciat que van a querellar-se contra la mateixa directiva per anticonstitusional. A Fundits x Valéncia han assenyalat que caldria arribar un consens entre tots els paellers, encara que, en tot cas, sempre es podrien fer paelles virtuals a través de la xàrcia d'internet per a lo que només caldria que tots tinguerem càmera uep a casa per a vore com es cuina. Per últim, la coalició Per l'Arrilcúbica Valensiana ha dit que la solució a estes imposicions d'una Uropa dominada pel capitalisme ofegador, la monarquia parlamentària i el capital opresor és un canvi de rèchim a l'hora de fer les paelles i que en compte de posar-li pollastre i conill caldria fer-les de titot per a que les paelles tingueren un nou procés constitutiu.