28 d’octubre 2009

El Principalt A La Lluna



Secció Principalt


Ganivet de premsa de la Generalitat de Dalt


Principaltins i principaltines, som-hi en disposició d'anunciar-vos que el nostre poble serà el primer de la Península Histèrica, i també, com no, d'Ejpaña, en arribar a la lluna. D'aquesta manera iniciarem la carrera espacial principaltina que tantes fulles daurades haurà d'escriure als nostres llibres d'història. L'esdeveniment s'enquadra dintre el programa uropeu de conquesta tecnològica de l'espai i l'univers mitjançant l'enviament masiu de robots cap al satèl.lit de la Terra, però allò que quelcom no sap és que dintre del nostre engendrament mecànic, batejat amb el nom de Bambolleta I, hi instal.larem comodament un principaltí o principaltina voluntari o voluntària amb un kit de supervivència composat per un cistell de bolets (buit, això sí, que es tracta d'un experiment científic per veure quina varietat hi trobem allà), botifarra d'anyell en quantitat suficient per anar-hi i tornar-hi, una ampolla de vi del priorat-hi no per calmar d'assedegament del primer o la primera principaltina de l'espai, sinó per explorar nous mercats a l'exterior, i, naturalment, una senyera per a plantar-la junt a la dels americansdedalt pel que pugui passar a l'hora de redactar l'estatut de sobirania de la lluna. En un moment tan transcendent de la nostra història no ens resta sinó cridar ben alt:

Visca el Principalt! (I visca el voluntari o voluntaria que s'haurà d'introduïr una mica gairebé arronsat o arronsada dintre l'aparell estelar)

21 d’octubre 2009

El remake de "Blues Summer" Al Nostre Poble


Secció Local

Ganivet de premsa de l'Achuntament

Gràcies a les magnífiques gestions del nostre Achuntament, i per suposat, de la persona que encapçala l'equip de govern, la nostra Excelentíssima, el nostre poble no a soles serà conegut nacionalment, sinó que tindrà repercusió internacional, és a dir, en tot el món i part de l'extranger, perque després d'arduoses negociacions amb la productora, els carrers i l'Avinguda del Nom en Procés seran l'escenari elegit per al rodatge del remake de la famosa sèrie de culte americana "Blues Summer" en la que un grup de típics adolescents americans anaven amunt i avall amb les seues bicicletes per les costes de La Forida i acodien de tant en tant a visitar a un veterà de la guerra del Fridgenam que vivia en un tanc retirat del servici actiu.

Ara les costes de La Forida seran millorades amb les característiques inigualables del nostre poble convertint-se les bicicletes en el nexe d'unió de la primera i de la segona part d'esta sèrie que la majoria dels nostres conciutadans i conciutadanes guarden en el seu cor. És cert que el rodatge provocarà alguns canvis normatius, com que haurà d'alçar la prohibició de circular en bicicleta, monopatí o qualsevol vehicle lleuger rodant per l'Avinguda del Nom en Procés, pero només serà de manera transitòria i es farà amb totes les mesures de seguretat com tallar el trànsit per a que a les imatgens no isca ningun vehicle contaminant.

Una vegada més l'Excelentíssima al cap d'este equip de govern alça al nostre poble a les més altes quotes del coneiximent, la popularitat i l'efectiva gestió integral.

01 d’octubre 2009

Gran Partida De Poker

Secció Ejpaña

Equip d'investigació de L'eScLaFiT

Molt abans del boom mediàtic que està catapultant al pòker cap a les més altes quotes de la popularitat, el Senyor Majoy, president del PPE (Partido Popular de Ejpaña) i Francisco Cams i Bancaixes, Molt Crestià President de la Cheneralità de la nostra Comunitat, es juntaven de manera privada per a practicar este joc de cartes que forma part dels arrels del nostre poble. Una afició que ara, degut a la popularitat, en el més ampli sentit de la paraula, dels tres (del joc i dels presidents), no s'ha pogut amagar per més temps en el secretisme. La premsa generalista s'ha fet resó d'esta trobada anual, pero ningú no ha pogut conéixer els amagatalls de la reunió de cinc hores als que sí ha tingut accés este Consell de Redaqsió.

En primer lloc, els podem indicar, que el Senyor Majoy i Cams i Bancaixes juguen a la modalitat de pòker alemanya, coneguda popularment com a Pòker Gürtel, en honor al seu creador. En esta modalitat, està permés guardar-se una carta en la mànega, pero sempre que es jugue en l'última ronda, perque d'esta manera acaba per determinar-se el guanyador.

Alguns remors insinuen que el pòker Gürtel es juga amb cartes marcades, pero experts consultats per este Consell de Redaqsió, han manifestat que això no deixa de ser una llegenda escampada pels seus detractors i que més be al contrari perque esta modalitat del pòker es basa precíssament en la total confiança dels jugadors i en que ningú no mentix a l'altre, llevat de la carta que es guarden a la mànega, pero fins i tot això està regulat.

En quant a la partida es va desenrotllar en un ambient molt distés i amigable. El primer en envidar fon el Senyor Majoy que a tota costa volia guanyar-la, pero ben prompte es va trobar amb el retruc de Cams i Bancaixes que arramblà amb totes les fitxes en joc. A la segona ronda, novament fon el Senyor Majoy qui va agarrar l'iniciativa, guanyant un coto, pero altra vegada Cams i Bancaixes es va refer i va contrarestar l'estratègia del president del PPE acompanyant la seua jugada magistral amb estes paraules exactes i un tant enigmàtiques: "Ni coto sí, ni coti no". Diguem enigmàtiques perque no sabem si s'expresà incorrectament o que el nostre equip d'investigació no va poder-les enregistrar correctament.

La partida es va perllongar durant cinc hores, com hem assenyalat adés, i segons totes les dades, els amics de tota la vida pactaren un empat de manera provisional fins a la pròxima trobada. Una volta finiquitada, com que era l'hora de dinar, es traslladaren a un local denominat Bar Cenas, en el que fruiren d'un menjar típic de la zona com acostumen tradicionalment. Només un fet va trencar els costums d'estes trobades, perque a l'hora del café, els dos presidents canviaren l'habitual café per a tots, per una tila Comes.